فاکتور خرید
فاکتور خرید یکی از اسناد حسابداری است که برای ثبت خرید کالا استفاده می شود.با این ثبت کالای مورد نظر شما وارد انبار میشود. در این فاکتور شخص طرف حساب شما، تأمین کننده کالا میباشد.
فاکتور خرید توسط تامین کننده برای خریدار صادر شده و محصولات، مقادیر و قیمتهای توافق شده برای محصولات و خدمات را ثابت میکند.
در سیستم حسابداری کلیک از این منو استفاده میکنیم.
برای اینکار از منوی خرید و فروش
> عملیات
> فاکتور خرید
کلیک کرده تا پنجرهای به شکل زیر باز گردد:
همانطور که ملاحظه میکنید لیستی از فاکتورهای خرید ثبت شده را در این فهرست مشاهده مینمائید.
تعداد ستونهای انتخاب شده در این فهرست اختیاری است و با کلیک راستکردن در یکی از سلولهای این جدول شما میتوانید انتخاب کنید کدام ستون قابل مشاهده باشد.
توضیحات فاکتور بر اساس تصویر
۱ منوی خرید و فروش را انتخاب میکنیم.
۲ سرفصل عملیات را کلیک میکنیم.
۳ فاکتور خرید را انتخاب میکنیم.در آخرین ستون، شما ستون عملیات را مشاهده میکنید که بدین منظور طراحی شدهاند.
۴ علامت ساعت نشان دهنده سوابق کاربری میباشد که در چه تاریخ و چه زمانی فاکتور را ایجاد یا ویرایش کرده است.
۵ علامت چشم، فقط برای مشاهده فاکتور میباشد.
۶ علامت پرینتر مشکی برای چاپ فاکتور خرید میباشد.
۷ علامت پرینتر نارنجی برای چاپ رسید انبار میباشد.
۸ علامت سطل زباله هم برای حذف سند میباشد.
۹ برای ویرایش فاکتور بر روی هر سلول کلیک کنید وارد صفحه فاکتور میشوید.
۱۰ در این فیلد عبارت موردنظر را در تمام فهرست جستجو میکند.
۱۱ برای ایجاد فاکتور خرید جدید به این قسمت مراجعه میکنیم.
برای ایجاد فاکتور جدید بر روی گزینه + فاکتور خرید جدید
جدید کلیک کرده و تصویر زیر را مشاهده میکنید:
تاریخ خرید کالا یا کالاهای خریداری شده را وارد کرده، سپس نام فروشنده را در فیلد فروشنده نوشته و انتخاب میکنیم، که با انتخاب آن اطلاعاتی که در زمان ثبت فروشنده در قسمت اطلاعات همین منو وارد نمودهایم را مشاهده میکنید. اگر تنظیم خودکار مربوط به”ثبت اتوماتیک شخص و تفضیلی” را در قسمت تنظیمات خرید و فروش فعال نموده باشید در انتهای فیلد فروشنده دکمه مثبتی وجود خواهد داشت که شما در هنگام صدور فاکتور بتوانید فروشنده را هم وارد نمائید.
اگر از قبل رسید انبار را وارد کرده باشید و بخواهید آن را به فاکتور خرید تبدیل کنید در قسمت مرجع نوع آن را از حالت آزاد برداشته و نوع رسید انبار را انتخاب میکنیم. با این کار شماره مرجع فعال شده و شما میتوانید شماره رسید انبار را وارد و کافیست تا دکمه جستجو در کنار آن را کلیک کنید تا اطلاعات رسید انبار ثبت شده در فاکتور خرید را مشاهده کنید.
صندوق و انباری که کالا به آن وارد میشود را هم انتخاب کرده و اگر خرید این کالا مشمول هزینه حمل میباشد راننده را که قبلا در قسمت طرف حسابهای اشخاص حقیقی در منوی اطلاعات حسابداری تعریف نمودهایم انتخاب کرده و مبلغ هزینه حمل را هم مینویسیم. در جدول اقلام فاکتور، انبار را انتخاب کرده و کد کالاهایی را که میخواهیم خریداری کنیم و نیز تعداد خرید آنها را وارد میکنیم. و با زدن کلید تب به قسمت انتخاب کالا میرویم وکالای خریداری شده را انتخاب میکنیم و بعد از آن تعداد کالای خریداری شده را هم وارد میکنیم. اگر برای کالا لیست قیمت خرید را ایجاد کرده باشیم، با انتخاب کالا در جدول اقلام فاکتور، قیمت کالارا هم مشاهده میکنید. فقط کافیست تا تعداد کالا را وارد کنیم. در ستون آخر جمع کل مبالغ پرداختی به فروشنده را مشاهده میکنید.
اگر تخفیف و مالیات وارزش افزوده هم وارد کرده باشید این مبلغ به صورت خالص و پس از کسر موارد ذکر شده خواهد بود.
تسویه فاکتور
برای تسویه فاکتور روشهای متفاوتی وجود دارد که در همین قسمت میتوانید آنرا انجام دهید. چنانچه به صورت نقدی پرداخت کنید در قسمت پایین جدول اقلام فاکتور، گزینه پرداخت نقدی را کلیک کرده و در جدولی که در زیر آن گشوده خواهد شد، میتوان تاریخ و مبلغ مورد نظر را وارد نمائید.
چنانچه به صورت کارت به کارت یا از طریق کارت خوا ن پرداخت صورت گرفته باشد، قسمت برداشت بانکی را انتخاب کرده و در جدول باز شده مربوطه، میتوان شماره فیش بانک و عنوان حساب بانکی که از آن برداشت صورت گرفته را انتخاب و سپس تاریخ و مبلغ را وارد میکنیم.
همچنین اگر چکی پرداخت کرده باشید میتوانید اطلاعات چک مورد نظر را وارد نمائید.
اگرخرید برعهده تنخواهدار مجموعه باشد و تسویه توسط تنخواهدار انجام میپذیرد، در قسمت تنخواه، تاریخ و نام تنخواهدار و مبلغ را هم وارد میکنیم.
قابلیت مهم دیگری که در این قسمت وجود دارد اینست که اگر چک دریافتنیای را داشته باشید و بخواهید در وجه فروشنده پرداخت نمائید از قسمت خرج چک میتوانید استفاده کنید.
لیست موارد ذکر شده را در تصویر زیر مشاهده مینمائید:
اگر در فاکتورخرید نیاز به محاسبه ارزش افزوده و مالیات داشته باشید، در قسمت تنظیمات خرید و فروش آنرا فعال میکنید. در اینجا کلیه اطلاعات فروشنده کالا که مورد نیاز گزارش آمار معاملات فصلی میباشد باید وارد گردد، پس از آن اطلاعات مربوط به کالای خریداری شده و همچنین مالیات بر ارزش افزوده پرداختنی و هزینههای حمل پرداخت شده را ثبت میکنیم، با تایید اطلاعات وارد شده، فاکتور خرید به لیست فاکتورهای خرید اضافه شده و رسید انبار به صورت خودکار صادر میشود، همچنین سند حسابداری (بر اساس اطلاعات درج شده در قسمت تشخیص حساب) به صورت خودکار تنظیم میگردد.برای صدور فاکتور خرید به گزینه های زیر توجه می کنیم:
- اولین گزینه مربوط به ایجاد فروشندگان میباشد که برای ایجاد فروشندگان از منوی خرید و فروش درقسمت سرفصل اطلاعات، شاخهی فروشندگان را باز کرده و مشخصات فروشنده جدید را وارد میکنیم و در انتها دکمه تائید را کلیک میکنیم تا فروشنده ایجاد شده ثبت شود. (این قسمت درتعریف فروشندگان به طور کامل توضیح داده شده است)
- در دومین مرحله انبار مربوط به کالا را باید تعریف کنیم. که برای این کار از منوی انبارداری سرفصل اطلاعات شاخه انبارها را انتخاب کرده و دکمه ایجاد انبار جدید را میزنیم و اطلاعات مربوط به انبار را وارد میکنیم. (این قسمت در تعریف انبار به طور کامل توضیح داده شده است)
- سومین مرحله ایجاد صندوق میباشد.که برای تعریف صندوق در منوی خزانهداری سرفصل اطلاعات شاخه صندوق ها را کلیک کرده و دکمه ایجاد صندوق جدید را انتخاب مینمائیم. در صفحه ایجاد شده مشخصات و نام صندوق را وارد میکنیم و دکمه پیشفرض را تیکدار میکنیم و همچنین دسترسی به گروههای کاربران را هم فعال کرده و در انتها دکمه تائید را میزنیم. و صندوق جدید ایجاد میشود.
مهم !
از مزیتهای مهم و کاربردی سیستم نرمافزاری تحت وب کلیک، ثبت خودکار سند حسابداری فاکتور خرید و عملیات مربوط به آن میباشد. چنانچه اگر شما تخفیفاتی در فهرست مربوط به اقلام فاکتور خرید داشته باشید، سند حسابداری آن به طور اتوماتیک ثبت میشود. همچنین به ثبت اسناد اضافات و کسورات فاکتور خرید و هزینه حمل هم نیز میتوان اشاره نمود.
مهم !
زمانیکه کالای خریداری شده به هر علتی به فروشنده آن عودت داده شود. باید در قسمت فاکتورهای برگشت از خرید ثبت گردد. در روش ثبت ادواری موجودی کالا تنها برگشت از خرید صادر شده و از روی آن سند حسابداری صادر میشود.
مهم !
با ایجاد نمودن هر فاکتورخرید رسیدانبار آن نیز به طور اتومات صادر میشود. برای مشاهده رسیدانبار به منوی انبارداری رفته و در سرفصل عملیات به شاخه رسیدانبار مراجعه میکنیم.
مهم !
از دیگر مزیتهای سیستم نرمافزاری تحت وب کلیک، ثبت خودکار سند حسابداری فاکتورخرید و عملیات مربوط به آن میباشد. چنانچه اگر شما تخفیفاتی در فهرست مربوط به اقلام فاکتور خریدتان داشته باشید، سند حسابداری آن به طور اتوماتیک ثبت میشود. همچنین به ثبت اسناد اضافات وکسورات فاکتورخرید و همچنین هزینه حمل هم نیز میتوان اشاره نمود.
مهم !
برای چاپ فاکتور خرید، هم در خود فاکتور میتوانید گزینه تائید و چاپ را بزنید و هم در ستون عملیات، دکمه پرینتر مشکی رنگ را کلیک کرده و با تنظیماتی که در قسمت مشاهدات خرید و فروش در گزارش اقلام فاکتور خرید انجام دادهاید میتوانید پرینت بگیرید.